All Posts

Hvorfor bruge ChurchDesks Bidrag i folkekirken

ChurchDesk Bidrag

Med et nyt cirkulære om indsamling i kirkerne blev det fra 1. december, 2016 lovligt for kirkerne at indsamle elektroniske betalinger. Det betyder, at kirkens kollekter ikke længere skal indsamles i kirkebøssen, men også kan modtages gennem andre elektroniske løsninger. Der findes adskillige måder hvorpå man kan modtage og indsamle donationer og betalinger elektronisk. Med MobilePay, betalingskort og lignende alternativer bliver kontanter efterhånden sjældent taget i brug, når danskerne betaler. Derfor har vi hos ChurchDesk udviklet et alternativ specielt til kirken, som vi kalder Bidrag. Men hvordan adskiller Bidrag sig egentlig fra andre elektroniske betalingsløsninger? Og hvad mener vi, når vi siger, at Bidrag kan hjælpe Folkekirken?

Hvorfor skal kirken benytte sig af elektroniske betalingsløsninger?

I et samfund som det danske, hvor kontanter med hastige skridt er på vej ud, er det højest nødvendigt at have stærke alternativer. Få danskere har i dag kontanter på sig, så en kirkebøsse, hvor kun kontanter kan modtages, er ikke længere optimal. Denne virkelighed må kirken også forholde sig til. Mange kirker har allerede taget elektroniske betalingsløsninger i brug til at indsamle donationer og tage imod betalinger. Mest kendt er nok MobilePay. Problemet med løsninger som disse, som ellers efterhånden anvendes i mange af landets butikker, er at de skal dække over en bred række af forretninger og brugssituationer og ikke er tilpasset til kirkens behov.

Når en betaling eller donation modtages via disse løsninger, ryger pengene samlet ind på én konto: den man har valgt at tilknytte til betalingsløsningen. Dermed tilkommer der et større administrativt arbejde i senere at fordele og administrere hvilke overførsler, der er kommet ind fra hvilke projekter. Elektroniske betalinger er ikke ment som en ekstra byrde for kirken, men skal derimod løfte arbejdsgangene. ChurchDesks Bidrag er udviklet til at gøre det nemt for kirken at modtage betalinger og donationer på den måde, som mange kirkegængere gerne vil bidrage på, nemlig elektronisk.

Hvordan adskiller ChurchDesks Bidrag sig fra andre betalingsløsninger?

Bidrag er en integreret del af kirkens ChurchDesk og kan derfor tilgås fra både mobiltelefon, tablet eller computer. Det gør det nemt for den enkelte person at bidrage, når det passer dem. At Bidrag er integreret betyder, at en medarbejder i kirken kan oprette projekter direkte i systemet. Et projekt kan for eksempel være en specifik indsamling eller blot et arrangement, hvor der vil blive solgt kaffe og kage. En bidragsyder kan så vælge, hvilket projekt de vil betale eller donere til, og pengene vil helt automatisk blive registreret under det specifikke projekt. Det fjerner en byrde fra den tilknyttede medarbejders skuldre og gør administrationen af kirkens bidrag enormt enkel. 

En anden fordel ved, at Bidrag er integreret med resten af ChurchDesks platform er, at personer som bidrager til kirken vil blive registreret i Kontakter. Det betyder, at kirken nemt kan komme i kontakt med bidragsyderne, for eksempel for at takke dem for deres bidrag eller minde dem om et arrangement lignende det, de sidst betalte til. Det er på den måde kirken bedst vedligeholder kontakten med dem, som er engagerede i kirkens liv og vækst.

Det giver en række fordele, når betalinger og donationer kan modtages elektronisk. Processer bliver langt simplere både i forbindelse med administrationen i kirken og for kirkegængeren, som ikke længere behøver at medbringe småpenge til kaffe eller til et bidrag til kirkebøssen. Samtidig kan kirken hurtigt overskue hvilket formål, den enkelte person har valgt at donere til, samt holde styr på deltagerne til for eksempel en koncert. Ved at indsamle kontaktoplysninger på deltagerne til et arrangement, kan disse let modtage information om lignende arrangementer i kirken, og på den måde engageres endnu mere i kirkens liv. Derfor er Bidrag en stor hjælp til folkekirken - derfor har vi udviklet Bidrag.

Topics: Værktøjer til kirken, Produkt

Christian Steffensen
Christian Steffensen
Founder & CEO at ChurchDesk

Nu bliver jeres kontakter mobile

Vi lancerer nu den hidtil største forbedring af vores app, som gør det muligt at kommunikere med menigheden direkte fra mobilen. Da vi i efteråret lan...

Read more

Modtag bidrag gennem ChurchDesk

Måske har I luret på, hvad vi i øjeblikket arbejder på hos ChurchDesk. Nu skal I høre… Vi har store nyheder! I den nærmeste fremtid introducerer vi Bi...

Read more

Vores nye dashboard giver jer overblik

Vi er i gang med en vigtig forbedring. Det er ikke bare en ny funktion, men en helt ny måde at bruge jeres ChurchDesk på. Gennem et centralt dashboard...

Read more